Informatie van A tot Z over een verhuis
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bespaartips verhuisWanneer je gaat verhuizen zal je altijd rekening moeten houden met een aantal kosten. Zo dien je bijvoorbeeld verhuisdozen aan te kopen evenals inpakmateriaal, maar zal je ook misschien een verhuiswagen moeten huren evenals een speciale verhuislift wanneer je moet verhuizen vanaf een hogere verdieping. In ieder geval, verhuizen kost geld, maar met deze bespaartips wordt de impact op je financiële situatie zo beperkt mogelijk gehouden.

  1. Steek zelf de handen uit de mouwen! Uiteraard gaat een verhuis gepaard met heel veel stress en we twijfelen er niet aan dat je buiten de verhuis ook nog heel wat ander werk hebt, maar de beste manier om te besparen op de verhuiskosten is toch echt zelf de handen uit de mouwen steken. Pak op voorhand kleine onderdelen van je inboedel in, in verhuisdozen en begin tijdig met het uit elkaar halen van meubelen. Bovendien kan je vragen aan vrienden of familie of ze je op de dag van verhuis willen helpen en of ze eventueel ook een grote auto hebben. Door rekening te houden met deze bespaartip haal je reeds het gros van de verhuiskosten naar beneden.
  2. Koop meteen voldoende verhuisdozen en inpakmateriaal. Het komt vaak voor dat mensen voor een verhuis niet teveel verhuisdozen en inpakmateriaal willen kopen. Ze kopen bijgevolg één of meerdere kleine pakjes, maar merken niet op dat ze op deze manier eigenlijk veel teveel betalen. Bedenk daarom op voorhand goed hoeveel dozen en inpakmateriaal je precies nodig zal hebben en koop ze één keer in het groot aan. Op deze manier kan je gegarandeerd rekenen op de scherpst mogelijke prijs.
  3. Aanspraak maken op verhuiskostenvergoeding of niet? Wanneer je haast genoodzaakt bent om te verhuizen omwille van professionele verplichtingen kan je in bepaalde gevallen recht hebben op een verhuiskostenvergoeding. Deze vergoeding wordt toegekend door een werkgever op basis van de noodzaak om te verhuizen. Heeft het bedrijf waarvoor je werkt er bijvoorbeeld voor gekozen om plots een nieuwe vestiging te openen op 200 kilometer afstand en wordt je naar daar overgeplaatst? In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk aanspraak kunnen maken op een gedeeltelijke indekking van de verhuiskosten door je werkgever. Op deze manier wordt verhuizen meteen een behoorlijk stuk voordeliger.
  4. Vergelijken is besparen. Ga je er voor kiezen om een beroep te doen op een verhuisbedrijf? Vraag dan zeker een offerte op bij meerdere bedrijven. De prijs die wordt gevraagd voor een verhuis wil namelijk nog wel eens verschillen. Alleen door een objectieve vergelijking uit te voeren kan je er namelijk voor zorgen dat je verhuis kan gebeuren tegen een zo laag mogelijke kostprijs en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en dienstverlening.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?