Informatie van A tot Z over een verhuis
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kostprijs verhuisfirmaVeel mensen zien het niet zitten om alle taken die gepaard gaan met een verhuis zelf uit te voeren. Anderzijds vrezen velen ook dat ze hiervoor niet over afdoende kennis beschikken waardoor ze misschien wel meubelen of andere onderdelen van de inboedel zullen beschadigen. Een beroep doen op een professioneel verhuisbedrijf kan in deze situatie de perfecte oplossing betekenen. Anderzijds dien je er uiteraard rekening mee te houden dat een verhuisbedrijf inschakelen de nodige kosten met zich meebrengt. Wie vooral op financieel zo voordelig mogelijke wijze wenst te verhuizen zal er rekening mee moeten houden dat een verhuisbedrijf inschakelen altijd duurder is dan wanneer je de verhuis zelf uitvoert. Wij zetten de gemiddelde kosten die door een verhuisbedrijf in rekening worden gebracht alvast graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Zelf verhuizen of uitbesteden? Vul hier het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 4 offertes en maak een weloverwogen keuze.

Inhoud

Prijsopbouw Kostprijs verhuisfirma’s

Laten we beginnen met de prijsopbouw van een verhuisfirma. Zoals je hieronder ziet bestaan de kosten grofweg uit drie delen.

verhuisfirma-kostprijs

Het huren van een verhuiswagen

De belangrijkste reden waarom veel mensen er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een verhuisbedrijf heeft betrekking tot de voertuigen die zij ter beschikking hebben. Iedereen heeft namelijk wel een auto om de nodige dozen mee naar de nieuwe woonst te transporteren, maar wanneer het aankomt op meubelen wordt dat plots een compleet ander verhaal. Het huren van een verhuiswagen is bij een verhuisbedrijf doorgaans ook op verschillende manieren mogelijk. In het merendeel van de gevallen wordt ze samen met één verhuizer gehuurd. Het type verhuiswagen waar je gebruik van zal willen maken is bovendien eveneens afhankelijk van situatie tot situatie. Een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter kost je doorgaans gemiddeld 60 euro per uur. Dit is inclusief de verhuizer of bestuurder. Heb je nood aan een grotere verhuiswagen en wil je er bijgevolg één huren met een capaciteit van 50 kubieke meter? Dan doe je er goed aan om rekening te houden met een kostprijs van zo’n 75 euro per uur, inclusief één verhuizer of bestuurder.

Hoeveel kosten extra verhuizers?

prijzenWanneer je er voor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen zal je standaard kunnen rekenen op de aanwezigheid van één verhuizer. Vooral voor mensen die over een volwaardige woning beschikken is dit doorgaans niet voldoende. Zij hebben dan ook nood aan extra verhuizers. Per extra verhuizer wordt doorgaans een extra prijs per uur in rekening gebracht. Hoeveel deze precies bedraagt is afhankelijk van het verhuisbedrijf in kwestie. In het merendeel van de gevallen ligt het uurtarief evenwel ergens rond de 30 euro.

Aantal verhuizers Verhuisservice Totale kosten
1 verhuizer – n.v.t. € 400.- – € 600.-
2 verhuizers – spullen inpakken € 800.- – €1050,-
4 verhuizers – spullen inpakken
– Klussen na de verhuizing
€ 1.350.- – € 1.500.-

Extra kosten van een verhuisfirma

verhuizenBovenstaande kosten zijn eigenlijk de twee belangrijkste. Toch zijn dit ze nog niet allemaal. Afhankelijk van de plaats waar het verhuisbedrijf is gevestigd kunnen er bijvoorbeeld ook nog voorrijkosten in rekening worden gebracht. Daarnaast mag ook een mogelijke toeslag voor in het weekend (25 procent op zaterdag, 75 procent op zondag) niet over het hoofd worden gezien. In bepaalde gevallen kan je tot slot ook nog nood hebben aan diverse extra hulpmiddelen. Mensen die vanuit een appartement op een hoger verdiep willen verhuizen zullen bijvoorbeeld een verhuislift goed kunnen gebruiken. Ook voor het huren van dergelijke machines of toestellen wordt steeds een bepaalde meerprijs in rekening gebracht. Hieronder tref je een kostenoverzicht van de overige kosten van een verhuisfirma.

Soort klus Kosten per uur (gemiddeld) Omschrijving service
Klusjes doen € +- 40 per uur – Montage/demontage service van meubels
– Reparatie en schilderen
Spullen inpakken € +- 40 per uur – Spullen inpakken van de inboedel
– Door expertise altijd een goed resultaat
Lift service € +- 65 per uur – Lift assistentie voor appartementen
– Koelkasten, bankstellen e.d. verhuizen
Piano verhuizen € +- 200 – € 350 – Door expertise extra veilig verhuizen
– Verzekering voor de piano
Parkeervergunning € +-20 – € 50 – Zoals gezegd, de prijzen verschillen per gemeente
– Snel verhuizen omdat het transport dichtbij staat
Opslag inboedel € +-100 opslagbox 30 m³ – Inboedel opslaan als je geen woning hebt
– Of handig als je extra spullen kwijt wil

Na de verhuizing heb je waarschijnlijk ook kosten die je moet maken. Zoals een verbouwing of renovatie. Denk je alvast aan zonnepanelen of spouwmuurisolaties?

Offertes vergelijken loont

Wanneer je er voor hebt gekozen om een beroep te doen op een verhuisbedrijf is het altijd interessant om offertes bij verschillende bedrijven op te vragen. In dit geval wordt het vooral aangeraden om te kijken naar verhuisbedrijven die bij jou in de omgeving zijn gevestigd. Het kan namelijk zijn dat zij voor bepaalde onderdelen iets duurder zijn, maar anderzijds kunnen de zogenaamde voorrijkosten misschien wegvallen. Hoe dan ook, vooraleer een verhuisbedrijf in te schakelen mag het duidelijk zijn dat het vergelijken van meerdere offertes altijd de moeite waard is. Op deze manier kan je steeds rekenen op de scherpste prijs voor je verhuis terwijl er niet moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?