Bezemschoon opleveren

Wanneer je een woning hebt verkocht of wanneer je als huurder wenst te verhuizen zullen er concrete afspraken worden gemaakt over de manier en de staat waarin de woning moet worden opgeleverd. Het is mogelijk dat er met de overnemende partij een bezemschone oplevering wordt afgesproken. Bezemschoon opleveren wil zeggen dat alle ruimtes in huis vrij zijn van alle los zittende materialen en artikelen. Let op, in bepaalde gevallen kunnen meer uitgebreide werkzaamheden vereist zijn. Soms wordt er bijvoorbeeld afgesproken dat niet alleen los zittende objecten worden verwijderd, maar dat ook met name laminaat wordt verwijderd. Duidelijke afspraken maken met de overnemende partij is dan ook een absolute must. Wil je graag meer weten over het bezemschoon opleveren van je huis? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten!

Wat is bezemschoon opleveren precies?

Zoals eerder reeds aangegeven is de exacte definitie van een bezemschone oplevering voor discussie vatbaar. In het merendeel van de gevallen dient de woning echter aan deze voorwaarden bij oplevering te voldoen:

  • In principe wordt het huis in haar oorspronkelijke staat terug aan de verhuurder overgedragen. Dit is afhankelijk van situatie tot situatie.
  • Alle overgebleven inventaris wordt afgevoerd naar een veilingbedrijf, tijdelijke opslagruimte of naar het milieupark in de buurt.
  • Zaken zoals de verlichting, maar ook de gordijnen evenals de vloerbedekking en het laminaat moeten worden verwijderd. De kans bestaat namelijk dat de nieuwe huurder of de overnemer een andere smaak heeft dan de persoon die het huis verlaat.
  • Mogelijke gaatjes in de muur en de vloer die door de jaren heen zijn ontstaan moeten worden opgevuld.
  • De woning moet grondig zijn schoongemaakt waardoor er geen grote hoeveelheden stof of ander vuil meer waargenomen kunnen worden.

Wanneer een huis op z’n minst aan bovenstaande voorwaarden weet te voldoen kan er sprake zijn van een bezemschone oplevering.

Zelf doen of uitbesteden?

Het bezemschoon opleveren van een grote woning kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Vooral wanneer je als eigenaar of als huurder over een drukke job beschikt is dat evenwel niet altijd even eenvoudig. Gelukkig bestaat er hier een oplossing voor. Diverse verhuisbedrijven of andere gespecialiseerde bedrijven beschikken namelijk over de mogelijkheid om een bezemschone oplevering voor jou uit te voeren. Op deze manier worden je alle zorgen uit handen genomen, voldoe je aan de vereisten voor het overlaten van het huis in kwestie en dat ook nog eens zonder dat je rekening moet houden met erg hoge kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!