CV ketel verhuizen

Indien je gaat verhuizen spreekt het voor zich dat je graag zoveel mogelijk zaken vanuit je oude woning mee zal willen nemen naar de nieuwe. Velen kiezen er wat dat betreft ook voor om de CV ketel mee te nemen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar vooral wanneer je over een eigentijdse ketel beschikt kan dit je zomaar veel kosten besparen. Denk je er ook aan om je CV ketel mee te verhuizen naar je nieuwe woning? Ontdek dan snel de voor- en nadelen die dit met zich meebrengt.

CV ketel meenemen of niet?

Van een CV ketel is bekend dat deze globaal gezien over een levensduur beschikt van zo’n 12 jaar. Wanneer je, je oude woning hebt verkocht waarin de CV ketel hangt spreekt het dan ook voor zich dat je deze graag zal willen mee verhuizen. Op zich is dat mogelijk, alleen dien je hiervoor steeds een beroep te doen op een vakman. Bedenk goed dat het mee verhuizen van de CV ketel steeds de nodige moeite kost. Daar komt bij dat een verouderde CV ketel aan vervanging toe kan zijn waardoor het misschien toch interessanter is om deze mee over te laten met de woning. Denk er wat dat betreft dus steeds goed over na of je de CV ketel al dan niet mee zal nemen naar je volgende woning.

Impact van de CV ketel op je woning

Wanneer je de CV ketel toch gaat mee verhuizen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze een directe invloed kan hebben op de energiezuinigheid van je huis. Vroeger werd er vaak geen rekening gehouden met het al dan niet energiezuinig zijn van een CV ketel wat als gevolg had dat er veelal bijzonder veel elektriciteit nutteloos werd verbruikt. Dat is slecht voor je energiefactuur en daarnaast kan het ook de zogenaamde epc-score van je huis negatief beïnvloeden. Ook wat dat betreft zou het dus zomaar interessanter kunnen zijn om een nieuwe CV ketel aan te kopen in plaats van je oude mee te verhuizen. Zo is er op de markt een zogeheten hoogrendementsketel (hr ketel) welke stukken zuiniger is dan een cv ketel. Jaarlijks kun je een hoop geld besparen.

Meer informatie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!