Goedkope ontruimer

Heb je het helemaal gehad in je huidige woning en ben je bijgevolg van plan om te verhuizen naar een nieuwe woonst? In dat geval kan het interessant zijn om een beroep te doen op een ervaren ontruimer. Een ontruimer is een persoon of bedrijf die er voor zorgt dat jouw huidige woning in haar geheel wordt geleegd. Alle los zittende zaken worden verwijderd waardoor het huis door een nieuwe huurder of eigenaar meteen kan worden betrokken. Woningontruiming heeft standaard echter de reputatie vrij duur te zijn. Het ontruimen van een groot huis met een grote inboedel kan immers behoorlijk wat geld kosten. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. In dit artikel vertellen we je dan ook graag hoe je een goedkope ontruimer kan vinden die toch perfect aan al je verwachtingen zal weten te voldoen.

Wat doet een ontruimer precies?

Een woning kan niet worden verkocht of je kan er niet uit verhuizen wanneer het nog vol staat met inboedel. Om een vlotte verhuis mogelijk te maken kan er in deze situatie worden geopteerd voor het inschakelen van een ontruimer. Een ontruimer is een gespecialiseerd persoon die ervaring heeft met het ontruimen van huizen en die een niet onbelangrijk deel van de inboedel naar waarde kan inschatten. Het is dan ook altijd niet correct dat een ontruimer altijd zomaar de volledige inhoud van een woning zal afvoeren, in tegendeel. Een deel van de inboedel kan bijvoorbeeld naar het buitenland worden geëxporteerd of kan tijdelijk worden ondergebracht in een opslagruimte tussen je oude en nieuwe woning. Door duidelijke afspraken te maken met de ontruimer van je keuze zorg je er in ieder geval voor dat de dienstverlening precies verloopt zoals jij dat wil.

Woningontruimers vergelijken

Een goedkope ontruimer vinden is niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt. De kostprijs die voor woningontruiming in rekening wordt gebracht is altijd sterk afhankelijk van het bedrijf in kwestie. Sommige brengen bijvoorbeeld voorrijkosten in rekening terwijl anderen dat niet doen. Bovendien kan ook het standaard kostenplaatje aanzienlijke verschillen vertonen. Let wel, zorg er altijd voor dat je appelen met appelen vergelijkt. Een woningontruiming van een eengezinswoning is namelijk altijd duurder dan de ontruiming van een klein appartement dat slechts bestaat uit twee kamers. Door een goede en objectieve vergelijking van alle woningontruimers op de markt uit te voeren is het in ieder geval zonde probleem mogelijk om een echt voordelige ontruimer te vinden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!