Grote verhuizing

Een verhuizing is een redelijk ingrijpende gebeurtenis. Het is een gebeurtenis die behoorlijk wat stress met zich meebrengt. Wanneer jij gaat verhuizen van een groot huis (zoals een hoekwoning of twee onder een kap woning) naar een ander groot huis spreek je van een grote verhuizing. Dit is iets wat je niet alleen wil hoeven te regelen; er komt behoorlijk wat op je af.

Zaken die je moet regelen bij een grote verhuizing

Heb je een groot huis, dan is de kans groot dat je in de loop der jaren ook behoorlijk wat spullen hebt verzameld. Het is dan ook heel belangrijk dat je alles goed regelt en dat je een hoop werkzaamheden weet te delegeren tijdens een verhuizing. Voordat je een verhuisbedrijf gaat inschakelen is het dan ook goed om eerst een basisplan te maken voor de verhuizing. We hebben het over de voorbereidingen en de zaken die je mee wil gaan nemen naar je nieuwe woning.

Hoeveel minder je moet meenemen hoe beter

Ga je verhuizen vanuit een groot huis, dan heb je dus behoorlijk wat inboedel die moet worden meeverhuisd. Ga eerst eens na of je al die spullen nog wel echt wil meenemen naar je nieuwe huis. Het is in dat geval een heel goed idee om ruimte voor ruimte na te lopen, en te beginnen op je zolder. Dat is de plek waar de meeste spullen staan opgeslagen die je niet al te vaak gebruikt. Maak in dat geval een onderscheid en creëer drie plekken; spullen die je mee wil nemen naar het nieuwe huis (zet hiervoor verhuisdozen neer die je kan gaan vullen), spullen die je niet mee wil nemen en die geen waarde hebben (dit zijn spullen die je naar de gemeentewerf of naar de kringloopwinkel kan brengen) en spullen die je niet mee wil nemen maar die nog wel een waarde hebben. Die laatste categorie spullen fotografeer je voordat je ze wegzet in een hoek; plaats die foto’s op een rustig moment op een verkoopsite zodat geïnteresseerde kopers erop kunnen gaan bieden. Op die manier houd je mogelijk nog een leuk bedrag over aan deze spullen waardoor je iets nieuws voor in je nieuwe huis kan gaan aanschaffen.

Doe je voorwerk voordat je gaat verhuizen

Ga je naar een grote woning verhuizen, dan is het goed om eerst je voorwerk te doen voordat je gaat verhuizen. Loop het hele huis na en plan de klussen in die moeten gebeuren om het huis naar jouw wens in te richten. Bekijk welke zaken je zelf kan doen zoals een wand schilderen en kijk ook welke zaken je het liefste zou willen uitbesteden zoals het voorzien van nieuwe vloerbedekking. Kijk ook door wie je deze uitbestede klussen wil laten uitvoeren en vraag offertes op. Op die manier heb je straks een goede basis voor de inrichting van je grote huis.

Klaar met klussen; pak dan in

Zorg ervoor dat je één ding tegelijk doet tijdens een verhuizing; ben je klaar met het klussen in je nieuwe huis, pak dan je spullen in. Je zal voor een gezin met één tot twee kinderen al snel tussen de 80 en 90 verhuisdozen met spullen hebben. Dat klinkt als heel veel, maar in de praktijk heb je altijd meer spullen dan je zelf had ingecalculeerd. Noteer op de dozen in welke ruimte ze straks moeten komen te staan; zo weten de verhuizers precies waar ze aan toe zijn. Handig om te doen; zet straks in het nieuwe huis op iedere deur hoe je de ruimte hebt benoemd. Zo weet de verhuizer welke kamer van wie is. Dat is wel zo praktisch.

Teveel werk; vraag het verhuisbedrijf om hulp

De kans is groot dat je bij een grote verhuizing een verhuisbedrijf om hulp gaat vragen. Kom je om in het werk en moeten jouw spullen nog worden ingepakt, dan is het heel verstandig om die klus uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Het verhuisbedrijf kan dan niet alleen de verhuisdozen aanleveren; men kan ook helpen met het inpakken van jouw inboedel. Ook zaken als klussen in het nieuwe huis kan je voor een deel uitbesteden aan het verhuisbedrijf. Huur je liever iemand anders in om zaken te gaan aanleggen in je nieuwe huis, dan is het een goed idee om een klussenbedrijf in te schakelen wat gelijk de elektronica die jij wil gaan meenemen alvast aansluit en installeert op zijn plek. Zo kom je niet voor een verrassing te staan na de verhuizing.

Hoeveel kost een grote verhuizing

Het kostenplaatje van een grote verhuizing is een verhaal apart. Houd rekening met een aantal uren dat er moet worden gewerkt door de verhuizers en met een aantal dozen wat moet worden gekocht of gehuurd en ingepakt. We komen dan tot een volgende raming van de kosten:

Welk product of dienst ga je afnemen Hoe is de prijs berekend Wat is de prijs per stuk of per eenheid
Verhuisdozen, tussen de 70 en 90 stuks Per stuk Tussen 1,50 en 2,50 per stuk
Grote verhuiswagen met één verhuizer die rijdt en die in- en uitlaadt Per uur Tussen 65 en 75 euro
Verhuizers die helpen met de verhuizing Per vier personen, per uur Tussen 175 en 275 euro

Offertes opvragen

Wil je niet het maximum betalen voor een grote verhuizing, dan doe je er verstandig aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!