Hoe huis inrichten?

Ga je verhuizen, dan kom je voor een behoorlijk aantal uitdagingen te staan. Doorgaans verhuizen mensen omdat ze meer, of juist minder ruimte nodig hebben. Wanneer je dan gaat verhuizen kom je er al snel achter dat je een heel andere inrichting moet gaan bedenken. We helpen je een beetje op weg als je jouw huis wil gaan inrichten.

Maak gebruik van Apps

Ga jij je huis inrichten, dan is het goed om dat eerst virtueel te doen voordat je echt meubels gaat kopen en daarmee gaat sjouwen. Je kan dan ook gebruik maken van apps om dit te doen. Een app die vaak wordt aangeraden is MagicPlan. Dit is een app die voor jou een idee geeft hoe jouw huis eruit komt te zien na de nieuwe inrichting. Wanneer je de app opent is hij in eerste instantie gratis, maar je komt er al snel achter dat je voor een behoorlijk aantal zaken apart moet gaan bijbetalen. De 3D afbeelding van jouw huis die je is beloofd in de presentatie van de App zal je moeten bijkopen tijdens het gebruik. Je kan dus in de gratis variant alleen een 2D presentatie maken van je nieuwe huis. Ook zaken als zelf tekenen in de app zijn lastig vorm te geven. Je krijgt al snel de indruk dat jouw kennis tekort schiet en dat zou zomaar kunnen kloppen. Deze app is namelijk bedoeld voor de zakelijke markt. Voor professionals is het heel interessant om deze app te kopen en een huis in te richten. Of dat voor jou ook zo is, valt te bezien. Een andere optie die veel wordt aanbevolen is Roomle.

Jouw huis inrichten en meubels kopen

Roomle is een app die je gratis kan downloaden op je telefoon of op je tablet. Daarna ga je aan de slag. Eerst moet je een account aanmaken en daar moet je bepaalde gegevens invullen. Wij moesten ook gelijk een betaalmethode selecteren en dat was niet leuk. Je weet dan dat een app jou geld gaat kosten; het is alleen de vraag op welk punt van het traject dat gaat gebeuren. Je kan bij de Roomle app jouw huis inrichten in 2D en in 3D. Hier hoef je niet voor te betalen. Het klinkt heel mooi, maar het nadeel is dat de app vaak een vertekend beeld geeft of uitvalt. Daarna kan je een upgrade krijgen voor de app, maar daar moet je dan telkens een bedrag voor betalen. Helemaal gratis is hij dus niet. Je krijgt ook het idee dat het een verkoopapp is die door een aantal winkels is bedacht. Je kan de meubels die je virtueel in je huis zit gelijk kopen bij een webwinkel. Denk dan bijvoorbeeld aan Ikea. Dit heeft als voordeel dat je direct zicht hebt op de kosten van jouw nieuwe inrichting.

Gewoon naar de winkel gaan

Het is de meest eenvoudige maar wel doeltreffende methode; maak een schets van de afmetingen van de ruimtes in je huis en ga naar de winkel. Ga je bijvoorbeeld naar Ikea, dan kan je gelijk op een blaadje wat je bij de deur krijgt een schets maken van je huiskamer. De meubels zoek je uit in de winkel en je tekent ze direct in op de schets. Zo kan jij ook een huis inrichten zonder dat er een app aan te pas komt. Je kan je eigen creativiteit laten gaan, maar je zal met een aantal zaken rekening moeten houden.

Denk aan je gezinssamenstelling

Een nieuw huis terwijl je kinderen hebt is al een uitdaging op zich. Je zal het namelijk op een zo kind-veilige en kindvriendelijke manier moeten inrichten. Je wil geen open stopcontacten hebben waar een kind een potlood in kan steken en ook moeten de trappen goed beschermd zijn. Traphekjes zijn zeker bij kleine kinderen geen overbodige luxe. Ga in het geval van een gezin met kinderen eerst uit van de veiligheid voordat je verder je huis gaat verfraaien. Is een traphekje geen oplossing omdat je het hekje niet goed kan inklemmen, dan is het een idee om een rolhekje te nemen wat je deels aan de muur en deels aan een spijl van een trap kan bevestigen. Een raambekleding met een koordje zoals een luxaflex of een rolgordijn zou zomaar een verstikkingsrisico met zich mee kunnen brengen. Verstandiger is het dan om te kijken naar een kindvriendelijke oplossing. In de winkel kan men jou daar alles over vertellen. Houd er ook rekening mee dat dure lamellen met kettinkjes bij de vloer wel heel mooi staan, maar met kinderen al snel voor een rommel zullen zorgen. Bespaar jezelf de frustratie van het ordenen van je lamellen en maak in eerste instantie een andere keuze.

Huur een verhuiscoach in

Komt de hele verhuizing op je af, en weet je niet waar je moet beginnen; dan is het een goed idee om een verhuiscoach in te huren. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je krijgt dan direct een aantal offertes van verhuiscoaches in je mailbox die je met elkaar kan vergelijken. Dat vergelijken kan jou zomaar een prijsverschil van 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!