Hond verhuizen

Het is algemeen bekend dat verhuizen voor mensen bijzonder veel stress met zich meebrengt. Dit geldt evenwel niet alleen voor mensen, maar bijvoorbeeld ook voor je huisdieren. Veel mensen die huisdieren hebben houden er onvoldoende rekening mee, maar ook je trouwe viervoeter zal tijdens de verhuis bepaalde veranderingen waarnemen. Deze veranderingen kunnen er voor zorgen dat je huisdier zich even niet helemaal goed in zijn of haar vel voelt. Door rekening te houden met een aantal factoren is het evenwel zonder probleem mogelijk om een verhuis ook voor je kat en hond een stuk ontspannender en leuker te maken.

Aanpassen aan nieuwe leefomgeving

Wanneer je als mens ettelijke jaren in hetzelfde huis of appartement hebt gewoond spreekt het voor zich dat je, je na de verhuis even zal moeten aanpassen aan je nieuwe leefomgeving. Dat geldt voor huisdieren ook. In principe passen honden zich eenvoudiger aan dan katten, vooral omdat een hond vooral de genegenheid van zijn of haar baasje zal opzoeken. Toch is het belangrijk om je viervoeter te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Vertrouwde speeltjes kunnen daarbij helpen evenals het mandje van in de oude woning. Gooi die oude mand dus niet weg, maar laat ze op z’n minst nog enkele maanden in het nieuwe huis staan!

Tijdens de verhuizing

Gedurende de verhuis is het altijd interessant om voor je hond een aparte ruimte te voorzien. Een lege kamer voldoet op dit vlak prima. Op deze manier wordt je hond onttrokken aan al het verhuisgeweld en zorg je er bovendien voor dat hij niet onverhoopt de straat op kan lopen. Let wel, zorg er voor dat er in deze ruimte tijdelijk enkele voor de hond vertrouwde spulletjes liggen. Zo kan hij zich amuseren en even een dutje doen. Onnodig om te zeggen dat het ook goed is om wat water en eventueel wat korrels te voorzien.

Ga op verkenning in de buurt

Om er voor te zorgen dat je hond zo snel mogelijk kan wennen aan zijn nieuwe leefomgeving is het niet alleen belangrijk om het huis, maar ook de buurt te verkennen. Ga met je hond wandelen en doe een paar dagen na elkaar dezelfde tour. Op deze manier ziet je hond telkens iets vertrouwd waardoor hij zich automatisch beter in z’n vel zal voelen. Tot slot, laat je hond na de verhuis bij voorkeur niet meteen alleen, of toch niet voor een lange periode. De kans bestaat dat hij zich opgesloten zal voelen waardoor enkele stukken in huis zomaar kunnen sneuvelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!