Meubels passen en meten

Een nieuw huis is iets wat voor jou zowel een feest als een moment van stress zal opleveren. Het zorgt voor stress omdat er een hoop regelwerk op je af komt. Je komt voor een flinke kostenpost te staan wanneer je gaat verhuizen. Een van de grootste kostenposten is het inrichten van je huis. Je wil natuurlijk zo comfortabel en zo mooi mogelijk komen te wonen in je nieuwe huis. Het is dan ook niet meer dan verstandig dat je vooraf een berekening maakt van de ruimte die je straks tot je beschikking hebt, en van de meubels die je hebt.

Maak eerst een plattegrond

Wanneer je in een ander huis gaat wonen is het zaak dat jij je woonruimtes zo efficiënt mogelijk inricht. Je zal dan ook flink wat voorwerk moeten doen om je meubels te passen en meten. Dat voorwerk begint met een schets van de ruimte die je wil gaan inrichten. Je meet de ruimte goed in, en deuren en ramen teken je in op de schets. Ook de plek van de verwarming zal je goed in moeten tekenen. Dit is namelijk een plek waar je bijvoorbeeld geen kast of bank voor kan neerzetten wil jij je huis goed behaaglijk warm kunnen stoken. Vervolgens teken je de meubels waarmee jij je huis wil gaan inrichten in op de schets.

Kijk eerst naar wat je hebt

Ga je een nieuwe ruimte inrichten met meubelen, dan is het een verstandig idee om eerst te kijken naar wat je hebt. Is het mogelijk om je oude zithoek mee te nemen naar het nieuwe huis; kijk dan eerst of deze wel in de zitsituatie van het nieuwe huis past. Dat doe je door de bank en eventuele fauteuils in te meten. Dat doe je bij ieder meubelstuk op het hoogste en het breedste stuk. Zo voorkom je dat je straks tafels moet gaan klem zetten onder fauteuils omdat de randen niet waren meegerekend. Ook kasten en tafels moet je inmeten op deze manier. Houd rekening met achterwanden bij kasten die wellicht wat ruimer zijn dan de kast zelf of een koof boven een kast. Je wil straks niet voortdurend onder het lopen door je huis je hoofd stoten tegen een koof.

Kijk wat je nieuw nodig hebt

Een bankstel zal in veel situaties niet passen in je nieuwe huis. In die situatie is het een goed idee om eens te vragen hoe je buren dit probleem hebben opgelost. Wanneer er een bepaalde hoek in je huiskamer zit waardoor je bank niet goed kan staan is er doorgaans een voor de hand liggende oplossing mogelijk. Wellicht heb je in plaats van één grote bank twee kleinere banken nodig of moet je gaan denken in de richting van een hoekbank. Dit zelfde geldt voor tafels. Is jouw tafel naar verhouding aan de kleine kant, dan is er weinig aan de hand. Heb je echter een tafel die te groot is, dan zal je een kleinere moeten aanschaffen om te voorkomen dat je in het nieuwe huis de hink stap sprong door je huiskamer moet doen.

Hoe berg jij je spullen op

Het opbergen van je spullen is een zaak apart. Je wil natuurlijk dat alle spullen goed worden opgeslagen in je huiskamer en in de andere kamers, maar het is het handigste om je bergruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Meerdere lage kasten in je huis zullen veel ruimte innemen en bovendien voor een rommelig aangezicht zorgen. Handiger is het in dat geval om een paar hoge kasten te kopen waar je spullen in kan opbergen binnenshuis. Wil je niet dat een hoge kast een rommeltje wordt, koop dan een kast waarvan de deuren dicht kunnen. Zo zie je van de buitenkant niet wat er van binnen in staat, waardoor het voor het oog een stuk rustiger is.

Hoe is jouw gezin samen gesteld

Een volgend punt van zorg is de samenstelling van je gezin. Heb je kleine kinderen, dan is het zaak dat je zaken als stopcontacten zoveel mogelijk afschermt. Je kan natuurlijk met stopcontact beveiligers te werk gaan, maar in veel gevallen kan je ook een kast of een bank voor een stopcontact plaatsen. Op die manier kunnen de kinderen er niet snel bij komen en zorg je voor een veiligere situatie. Moeten stopcontacten toch open en bloot; zorg dan voor een beveiliger die je erin plakt. Zet ook niet teveel meubilair in één ruimte als je kinderen hebt; er moet loop- en speelruimte overblijven voor jouw kinderen. Hou het ook wat dit betreft zo veilig mogelijk.

Offertes opvragen

Is het inrichten van je huis een klus waar je wel wat hulp bij kan gebruiken; vraag dan om hulp. Denk bijvoorbeeld aan de hulp van een binnenhuisarchitect. Dat doe je met één klik op onderstaande button. Je ontvangt direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!