Spoedverhuizingen

In het merendeel van de gevallen kan een verhuis gewoon netjes op tijd worden gepland. Dit zorgt er voor dat je alle nodige voorbereidingen kan treffen om er voor te zorgen dat de verhuis op zo efficiënt mogelijke wijze verloopt. In bepaalde gevallen is dat evenwel niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan ernstige schade aan een huis door een blikseminslag, een brand of een eventuele overstroming. In dat geval moet er vaak een spoedverhuis plaatsvinden. Een dergelijke verhuis moet zo snel mogelijk gepland en uitgevoerd worden om mogelijke (extra) schade aan de inboedel te voorkomen.

Voor- en nadelen van een spoedverhuizing

Een belangrijk voordeel van een spoedverhuizing gaat schuil in wat de naam reeds laat vermoeden. Een dergelijke verhuis kan immers probleemloos in slechts enkele dagen worden gepland. Hierdoor biedt het de perfecte oplossing voor mensen die bijvoorbeeld omwille van schade of andere redenen genoodzaakt zijn om meteen hun bestaande woonst te verlaten voor een nieuwe. Bij een spoedverhuizing kan je bovendien net als bij een klassieke verhuis rekenen op de ervaring en kunde van professionele verhuizers waardoor je er nooit alleen voor staat. Aan een spoedverhuizing zijn evenwel ook enkele nadelen verbonden:

  • De verhuis kan niet nauwkeurig op voorhand worden gepland waardoor het risico bestaat dat je enkele zaken over het hoofd ziet. Ook de efficiëntie waarmee kan worden gewerkt is vaak een probleem, tenzij je een compleet pakket afneemt bij een gespecialiseerd verhuisbedrijf uiteraard.
  • Een spoedverhuizing is altijd veel duurder dan een gewone verhuis. Verhuisbedrijven dienen hals over kop de nodige werkkrachten te voorzien en ook de nodige verhuisartikelen evenals voertuigen of machines moeten beschikbaar worden gesteld. Om er voor te zorgen dat de kostprijs van spoedverhuizingen toch binnen de perken wordt gehouden is het een aanrader om offertes bij verschillende verhuisbedrijven te vergelijken.

Spoedverhuizing in het weekend?

Een spoedverhuizing kan zoals je reeds hebt kunnen lezen dus in het merendeel van de gevallen niet zomaar worden uitgesteld. Toch is het altijd belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de kosten die er aan verbonden zijn. Een spoedverhuis kost immers nagenoeg altijd aanzienlijk meer in vergelijking met een standaard verhuis. Wanneer deze dan vervolgens ook nog eens in het weekend valt kunnen de kosten aanzienlijk duurder uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht. Een verhuis die op zaterdag plaats dient te vinden kan zomaar 25 procent duurder zijn. Wanneer een spoedverhuis op een zondag moet gebeuren kan de verhuisprijs 75 tot 100 procent meer bedragen. Bij het plannen van je spoedverhuis is het dus beslist de moeite waard om rekening te houden met de dag waarop dit zal gebeuren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!