Tijdelijke inboedelopslag

Het spreekt voor zich dat iedereen die wil verhuizen van een bestaande naar een nieuwe huurwoning graag dubbele kosten zal willen voorkomen. Helaas is dit vaak eenvoudiger gezegd dan gedaan. Wat bijvoorbeeld wanneer je op dezelfde dag als van de verhuis reeds in je nieuwe woning wenst te slapen? In dat geval worden er altijd dubbele kosten voor met name elektriciteit en water in rekening gebracht. Hetzelfde geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld nog enkele weken of soms zelfs een maand moeten wachten vooraleer ze hun definitieve intrek in hun nieuwe huis kunnen nemen. Voor deze mensen kan een tijdelijke inboedelopslag de perfecte oplossing betekenen. Je kan dan gewoon je oude woning opzeggen en even bij vrienden gaan wonen zodat je met geen extra kosten wordt geconfronteerd.

Veilige, tijdelijke opslag van je inboedel

Wanneer je een tijdelijk onderkomen zoekt voor (een deel van) je inboedel kan een tijdelijke inboedelopslag de perfecte oplossing bieden. Dergelijke opslagmogelijkheden zijn doorgaans terug te vinden in de directe omgeving van iedere stad waardoor het voor iedereen mogelijk is om er een beroep op te doen. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook een tijdelijke opslag van je inboedel bepaalde kosten met zich meebrengt waar je rekening mee dient te houden. Om er zeker van te zijn dat deze kosten zo beperkt mogelijk worden gehouden is het belangrijk om rekening te houden met de omvang van de opslagruimte. Hoe groter deze ruimte, des te hoger uiteraard de kosten komen te liggen.

Ideaal bij een grote verhuizing

Veel mensen houden er niet van wanneer hun nieuwe woning er meteen slordig bij komt te liggen. Omwille van deze reden worden alle niet dringende spullen dan ook bijzonder vaak eerst naar een tijdelijke inboedelopslag gebracht. Op deze manier blijven de spullen eigendom van de verhuizers, maar hoeven ze er niet meteen rekening mee te houden bij het wegstoppen van hun inboedel. Wanneer je met andere woorden een grote woning verlaat en je heel wat spullen niet direct nodig hebt kan een beroep doen op een tijdelijke inboedelopslag absoluut de moeite waard zijn. Let wel, naast de kosten voor de opslagruimte op zich dient doorgaans ook altijd verplicht een verzekering te worden genomen. Deze verzekering moet er voor zorgen dat de volledige inboedel in geval van brand of andere voorvallen is ingedekt. Ook het aankopen van een speciaal en uniek slot is doorgaans een absolute vereiste. Controleer in ieder geval altijd de voorwaarden van de tijdelijke inboedelopslag van je keuze vooraleer een contract te ondertekenen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!