Verbouwen en klussen tips

Hoe prettig je ook woont in je huis; voor iedereen komt er een moment waarop jij je huis grondig wil gaan aanpakken. Je wil een andere kleur op de muur, of je wil een compleet andere indeling van je huis. Op dat moment is het tijd om te gaan klussen of verbouwen. Voordat je de boorhamer ter hand neemt is het wellicht goed om eerst een aantal zaken door te nemen over verbouwen en klussen. We deden wat voorwerk voor jou, zodat jij je kan concentreren op een verbouwing. We keken ook naar het kostenplaatje.

Heb je het resultaat al voor ogen

Maak eerst een idee van het uiterlijk van je nieuwe badkamer, keuken of wat voor ruimte dan ook voor je naar een showroom toe gaat. De kans is groot dat je zoveel informatie krijgt dat je niet meer weet wat je moet gaan doen. Bereken voor jezelf wat je wil en hoeveel je eraan uit wil geven. Houd er dan ook rekening mee dat je niet je hele budget moet uitgeven aan de meubels in de ruimte die je wil verbouwen; reserveer de helft van je budget voor het aansluiten en afwerken van de ruimte die je wil gaan verbouwen. Dat is namelijk ongeveer de verhouding tussen materiaal en arbeidsloon; fifty fifty. Weet je nog niet precies wat je wil, laat je dan inspireren in een showroom en ga vervolgens met die inspiratie thuis aan de slag. Maak nog geen afspraken en koop nog niets tijdens zo’n eerste oriënterend bezoek.

Leg niet gelijk al je kaarten op tafel

Ga je dan uiteindelijk je spullen kopen, leg dan niet gelijk al je kaarten op tafel. Daarmee bedoelen we dat je niet direct vertelt wat jouw budget is voordat je een handtekening zet onder een offerte. Ga altijd een deel onder je budget zitten zodat je ruimte voor onderhandeling overhoudt met de verkoper. Afdingen lijkt iets wat alleen in het buitenland gebeurt, maar in de bouwsector en de handel in sanitair en keukens is het heel normaal. Een verkoper zal jou altijd eerst een hoge prijs noemen en jij kan dan met een tegenbod komen. Doorgaans kom je elkaar ergens in het midden tegemoet.

Wijs omgaan met offertes

Het is heel verstandig om eerst een aantal offertes op te vragen bij diverse leveranciers voordat je iets tekent. Vraag of de offerte kan worden gespecificeerd. Zo heb je een goed vergelijkingsmateriaal wanneer je een keuze wil gaan maken. Teken niks definitiefs voordat je die keuze hebt gemaakt; een verkoper is getraind om zo snel mogelijk bij jou een handtekening los te peuteren. Ga daar niet in mee; het is jouw huis en jouw budget. Jij wil weten wat de beste keuze is.

Wie regelt de verbouwing

Dan is er nog een gedeelte voor mensen die niet handig zijn met klussen en een verbouwing willen laten uitvoeren. De vraag is natuurlijk wie de verbouwing gaat regelen. Het is niet vanzelfsprekend dat je dit helemaal zelf gaat doen. Wanneer je geen verstand van elektronica en waterleidingen hebt is het heel verstandig om dit uit te besteden. Je kan in dat geval en klussenservice inhuren van de leverancier of je kan zelfstandig een aannemer inhuren. Beiden hebben zo hun voordelen.

Een klussenservice van de leverancier

Nagenoeg iedere leverancier van keukens, badkamers et cetera heeft wel een eigen klussenservice waar men zaken mee doet. Dat kan nogal wat voordelen voor jou hebben. Een groot voordeel is dat je niet eerst dagen van tevoren met de geleverde goederen in huis zit te wachten. De spullen zullen door de montageploeg worden meegenomen vanaf de leverancier en er zal goede communicatie zijn over zaken die verder nodig zijn voor de af-montage. Een nadeel kan de prijs zijn; soms werkt een klussenservice in dit opzicht wat duurder doordat ze bemiddelingskosten aan de leverancier moeten betalen die ze naderhand weer op jou afwenden. Kijk dus ook wat een klussenservice zelf zou berekenen zonder tussenkomst van de leverancier.

Een aannemer vinden

Een aannemer kan voor jou de hele verbouwing uit handen nemen. Hij heeft zelf contacten met schilders, stukadoors, de electriciën en ga zo maar door. Je betaalt een vooraf afgesproken prijs en weet waar je aan toe bent. Ook hier geldt; vraag offertes op.

Hoeveel kost een klussenbedrijf of aannemer

We informeerden voor jou bij een aantal klussenbedrijven en aannemers en kwamen tot de volgende tarieven.

Welke vakman wil je inhuren Per welke eenheid geldt de prijs Wat is de prijs
Klussenbedrijf Per uur Tussen 45 en 60 euro
Aannemer Per uur Tussen 55 en 70 euro

 

  • Als je een goede indicatie van de duur van de werkzaamheden kan maken. Spreek wanneer je precies weet hoeveel werk er in jouw verbouwing gaat zitten een prijs per uur af. Zo weet je exact waar je aan toe bent.
  • Als de exacte duur van de werkzaamheden niet in te calculeren is. Je kan ook een totaalprijs afspreken. Blijft de klusser of aannemer onder een aantal uren is dat in zijn voordeel, komt hij daarboven dan is het in jouw voordeel.

Vraag offertes op

Het beste is het om offertes op te vragen wanneer je wil laten klussen of een verbouwing wil laten uitvoeren. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Zo krijg je meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken kan jou een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!