Verhuizen flat zonder lift

Wanneer je in een flat woont en je wilt verhuizen zal iedereen je aanraden om voor de verhuizing gebruik te maken van een zogenaamde verhuislift. Deze lift beschikt over een platform die probleemloos naar een raam of deur bij je flat kan worden gericht waardoor bijvoorbeeld grote, zware meubelstukken in een handomdraai naar beneden gebracht kunnen worden. Echter brengt de huur van een dergelijke lift behoorlijk wat kosten met zich mee en die zal je natuurlijk graag willen uitsparen, maar hoe? We vertellen er je alles over in dit artikel!

Meten van de doorgangen

Vooral wanneer je grote meubelen van een flat of appartement naar beneden moet dragen kan dat zonder lift een behoorlijke opdracht zijn. In eerste instantie is het belangrijk om de doorgangen in het gebouw te meten. Deze doorgangen zullen namelijk bepalen of het mogelijk is om de grote meubelen uit één stuk zonder lift te verhuizen. Hou bij het opmeten van de doorgangen rekening met het volledige gebouw om verrassingen te voorkomen.

Uit elkaar halen van de meubelen

Wanneer je geen lift ter beschikking hebt om te verhuizen vanuit een flat of appartement kan het interessant zijn om te bekijken welke meubelen eventueel uit elkaar gehaald kunnen worden. Op die manier kan je de kostprijs van een verhuislift uitsparen terwijl je, je toch geen breuk hoeft te tillen. Wanneer je er voor kiest om te verhuizen van flat zonder lift en je daarom je meubelen uit elkaar wil halen is het wel steeds aangeraden om na te gaan of je de noodzakelijke handleidingen nog liggen hebt om de meubelen na afloop van de verhuizing terug in elkaar te zetten.

Op het eerste zicht lijkt dit misschien een overbodige tip, maar we kunnen je garanderen dat, dat beslist niet zo is. Veel mensen halen zomaar hun meubelen uiteen om er vervolgens achter te komen dat ze niet meer weten hoe ze in elkaar te zetten. Zorg er daarbij ook altijd voor dat de onderdelen van je meubelen goed worden gescheiden waardoor ze niet door elkaar kunnen geraken. Ook dat kan immers aanzienlijke problemen met zich meebrengen.

Verhuisbedrijf inschakelen

Ons advies is om de verhuizing over te laten aan een verhuisbedrijf als je niet over veel verhuishulp beschikt (van vrienden en familie). Je kunt jezelf een hoop ellende, tijd en moeite besparen als je de verhuizing uitbesteedt. Ontdek wat de exacte prijzen zijn van een verhuisbedrijf. Bij ons kun je in een keer 6 offertes aanvragen van lokale verhuisbedrijven. Geheel gratis, geheel vrijblijvend. Je vergelijkt de offertes en kiest op basis hiervan de beste deal. Zo kun je tot wel 30% op de kosten van een verhuizing besparen!

Meer verhuisinformatie

Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Weet waar je op moet letten en gebruik onze verhuisplanner en vervolgens onze verhuischecklist zodat je zeker weet dat je niets bent vergeten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!