Verhuizen fysieke beperking

Verhuizen is altijd een lastig karwei, maar het wordt nog een behoorlijk stuk lastiger wanneer het een persoon met een fysieke beperking betreft. In dat geval spreekt het namelijk voor zich dat alle extra hulp welkom zal zijn. Waar er precies hulp moet worden geboden is sterk afhankelijk van de fysieke beperking in kwestie. Het op voorhand opstellen van een lijstje met karweien is dan ook altijd interessant. Op deze manier wordt meteen duidelijk waar de persoon in kwestie hulp kan gebruiken. Ben je ook van plan om binnenkort te gaan verhuizen naar een nieuwe woonst, maar beschik je over een fysieke beperking? In dat geval is het beslist een aanrader om rekening te houden met onderstaande tips!

Verhuizen naar een geschikte woning

Het eerste punt waar je rekening mee zal moeten houden heeft betrekking tot de indeling van de nieuwe woning. Vooraleer de verhuis precies te regelen is het belangrijk om het nieuwe huis te gaan inspecteren. Mogelijks moeten er nog een aantal aanpassingen in gebeuren vooraleer de persoon met een fysieke beperking er kan gaan wonen. Enkele punten waar je in het bijzonder aandacht aan moet geven zijn de dorpels en het hoogte van bijvoorbeeld het aanrecht. Wanneer de persoon in kwestie in een rolstoel zit is het vaak erg lastig en zelfs gevaarlijk om de hoogte van de dorpel te overbruggen. Bovendien moet er altijd een goed zicht worden behouden op bijvoorbeeld de kookpotten op het vuur. Een laag aanrecht, toilet en een aangepast bad zijn dan ook in combinatie met aangepaste dorpels het absolute minimum waar rekening mee gehouden dient te worden.

Beroep doen op een verhuisbedrijf

Voor mensen met een fysieke beperking is het doorgaans erg lastig om een verhuis in goede banen te leiden. Men kan vaak ook zelf slechts in beperkte mate meehelpen. Uiteraard kan je er in dit geval voor kiezen om een beroep te doen op vrienden en familie, maar zij hebben lang niet altijd tijd om te helpen. Een verhuisbedrijf inschakelen kan dan de perfecte oplossing betekenen! Een verhuisbedrijf kan je alle zorgen uit handen nemen en zorgt er bovendien voor dat al je meubelen op het nieuwe adres terug kunnen worden gemonteerd. Het enige nadeel dat is verbonden aan een beroep doen op een verhuisbedrijf is het feit dat het uiteraard de nodige extra kosten met zich meebrengt. Is dit geen probleem, dan is een verhuisbedrijf inschakelen zeker en vast een interessante keuze.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!