Verhuizen gas licht water

Wanneer je van plan bent om te verhuizen zal je in eerste instantie de nodige aandacht willen spenderen aan de noodzakelijke aansluitingen in de nieuwe woning. Denk hierbij aan gas, water en licht. Wat dat betreft dien je er rekening mee te houden dat de aansluiting op het oude adres moet worden stopgezet en dat er een nieuwe aansluiting voor je nieuwe woonst moet worden voorzien. Vergeet daarbij ook niet om de laatste meterstanden te noteren.

Bestaande contract opzeggen of niet?

Veel mensen die gaan verhuizen stellen zich de vraag of ze hun bestaande contract voor gas, licht en water moeten opzeggen of niet. Wel, dat hangt er een beetje vanaf. Wanneer je er voor kiest om op je nieuwe adres terug een beroep te doen op dezelfde nutsbedrijven is dit veelal niet noodzakelijk. In dat geval kan je namelijk gewoon een document aanvragen waarop je aangeeft dat je verhuist naar een nieuw adres. Hierdoor kan je niet alleen dubbele kosten besparen, daarnaast is het ook nog eens veel eenvoudiger dan een bestaand contract opzeggen en een nieuwe aanvragen.

Extra kosten besparen

Wanneer je gaat verhuizen dien je er rekening mee te houden dat verschillende kosten tijdelijk extra in rekening kunnen worden gebracht. Een bekend voorbeeld daarvan zijn de kosten voor gas, licht en water. Om deze extra kosten te voorkomen is het steeds bijzonder belangrijk om de stopzetting van het bestaande contract samen te laten vallen met de opstart van het nieuwe. Deze laatste bevindt zich uiteraard op het nieuwe adres. Veel mensen hebben echter op voorhand reeds nood aan water en elektriciteit op hun nieuwe adres waardoor ze toch een bepaalde periode op voorhand reeds een aansluiting vragen. In dat geval zal je dus tijdelijk dubbele kosten moeten betalen. Deze periode zo kort mogelijk houden kan dus hoe dan ook zorgen voor een aanzienlijk financieel voordeel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!