Verhuizen met kinderen

Wanneer je gaat verhuizen zijn er heel veel verschillende zaken, maar ook personen waar je rekening mee dient te houden. Verhuizen brengt voor volwassenen immers heel veel stress en zorgen met zich mee, maar dat geldt misschien nog wel in het bijzonder ook voor de kinderen van het huisgezin. Verhuizen met kinderen brengt altijd een beetje extra sleur met zich mee. Al het speelgoed moet worden ingepakt, het kinderbed moet uit elkaar worden gehaald en ga zo maar door. Ben je van plan om te verhuizen en heb je kinderen? Dan kunnen onderstaande tips je helpen om de verhuizing een stuk eenvoudiger te laten verlopen.

Verhuizen schrikt af

Wanneer je, je kinderen moet vertellen dat je gaat verhuizen zal dit altijd een bepaalde schrikreactie teweegbrengen. Dat is niet meer dan normaal. Kinderen kunnen een verhuizing niet zo goed plaatsen en zijn vooral bang voor het onbekende. Ze moeten daarnaast hun bestaande vriendjes achterlaten en ze worden weggetrokken uit bijvoorbeeld hun vertrouwde school. Omwille van deze reden is het steeds van belang om goed na te denken hoe je de verhuizing precies kenbaar zal maken aan je kinderen. Het organiseren van een afscheidsfeestje kan helpen om de pijn te verzachten net als je kinderen op voorhand reeds een beetje kennis laten maken met de nieuwe omgeving waarin ze gaan wonen.

Kan ik zomaar verhuizen met kinderen?

Wanneer je een alleenstaande ouder bent en je een kind onder je hoede hebt is het verhuizen vaak niet zo eenvoudig. In deze situatie kan je ex partner namelijk een bezwaar aantekenen omdat de omgangsregeling in het gedrang komt. In deze situatie is het niet mogelijk om te verhuizen tot op het ogenblik dat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Uiteraard krijg je hierbij steevast de mogelijkheid om jezelf te verdedigen. Heb je geen kinderen met je ex en wil je graag verhuizen, dan spreekt het voor zich dat je voormalige partner geen bezwaar kan aantekenen. Voor meer informatie kun je ook een gids kopen dat uitgebreide informatie en tips geeft over verhuizen met kinderen.

Maak de verhuizing leuk

Hoe kun je ervoor zorgen dat verhuizen leuk wordt? Kinderen houden van spelletjes. Verzin leuke spelletjes zoals wie het eerst bij de verhuisbus is met ingepakte spullen of iets anders. En zorg ervoor dat ze betrokken zijn bij de verhuizing. Een kind dat meehelpt is niet alleen erg fijn maar ook erg goed voor de ontwikkeling van het kind.

Uitbesteden is ideaal

Als je over een iets ruimer budget beschikt is het uitbesteden van de verhuizing veel makkelijker. Een verhuisbedrijf beschikt immers over jarenlange ervaring en over verhuis hulpmiddelen. Zo zorgen verhuizers ervoor dat de verhuizing zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. De vraag is hoe je een betrouwbare en toch betaalbare verhuizer uit jouw regio kunt vinden. Wij hebben het antwoord voor je. Door te vergelijken. Via onze website kun je in een keer 6 offertes van lokale verhuisbedrijven aanvragen en vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de totale kosten van een verhuizing besparen. Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Ontdek ook vrijblijvend de prijzen en maak een weloverwogen keuze.

Meer informatie:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!