Verhuizen notaris

Wanneer je gaat verhuizen zijn er verschillende instanties die daarvan op de hoogte gebracht moeten worden. Denk daarbij niet alleen aan vrienden, familie en de gemeente, maar ook aan bijvoorbeeld je notaris (zie ook: aan wie moet ik allemaal de verhuizing doorgeven?). Dit laatste is in het bijzonder belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld reeds een erfenis hebben laten beschrijven of die andere documenten bij de notaris in bewaring hebben gegeven. In een dergelijke situatie spreekt het voor zich dat de notaris steevast contact op moet kunnen nemen met de personen in kwestie en dat lukt niet wanneer de adreswijziging niet is doorgegeven.

Verhuizing doorgeven aan notaris verplicht?

Het is in principe niet wettelijk verplicht om je adreswijziging aan de notaris kenbaar te maken. Wanneer je nog nooit eerder een beroep op een notaris hebt gedaan dien je hier dan ook geen rekening mee te houden. Zijn er bepaalde documenten geregistreerd bij een notaris, dan wordt het een compleet ander verhaal. In een dergelijke situatie is het nog steeds niet verplicht om de wijziging van je adres door te geven, maar uiteraard wel zeer wenselijk. Deze wijziging doorgeven kan op verschillende manieren, maar g

  • ebeurt het best schriftelijk en bij voorkeur zelfs middels een aangetekend schrijven. Zo ben je er altijd zeker van dat de adreswijziging door je notaris goed wordt ontvangen.

    Adreswijzigingen in één keer doorgeven

    Het doorgeven van een adreswijziging dient op verschillende fronten te gebeuren. Niet alleen dien je bijvoorbeeld contact te leggen met je notaris, daarnaast zijn er ook andere instanties die de adreswijziging door moeten krijgen. Het is omwille van deze reden steeds interessant om één enkel document op te stellen en deze naar de verschillende instanties of personen te versturen. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen wordt de adreswijziging meteen aan de verschillende partijen doorgegeven, daarnaast gebeurt dit ook nog eens op zeer efficiënte wijze. Zie ook: verhuisbrief opstellen.

    Meer informatie

    Er komt meer kijken bij een verhuizing dan alleen de adreswijziging doorgeven aan de notaris. Ontdek alles en vergeet belangrijke zaken niet:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!