Verhuizen ouderen

Ouderen die willen verhuizen naar een nieuwe locatie is altijd een beetje bijzonder. Niet alleen komen er bij een dergelijke verhuis immers heel wat praktische zaken kijken, bovendien zijn er ook heel wat emoties mee gemoeid. Ouderen hebben vaak een zeer lange periode op dezelfde plaats gewoond waardoor ze er maar moeilijk afscheid van kunnen nemen. Daar komt bij dat een verhuis op latere leeftijd vaak ook gedwongen is omwille van bijvoorbeeld medische redenen. Al deze verschillende factoren zorgen er voor dat een verhuis van ouderen extra aandacht vergt. Bovendien kan het eveneens interessant zijn om te weten dat je een beroep kan doen op echte professionals waardoor de verhuis zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Opstellen van een verhuisplan

Een efficiënte verhuis vergt altijd een gestructureerde aanpak. Dit is in het bijzonder het geval bij senioren. Omwille van deze reden is het altijd goed om op voorhand een verhuisplan op te stellen. In dit verhuisplan moet worden opgenomen welke taken er allemaal moeten gebeuren en wanneer. Bovendien kan ook de rolverdeling op deze manier reeds worden kenbaar gemaakt. Let wel, hou er rekening mee dat niet alle senioren in staat zijn om bijvoorbeeld zelf hun inboedel in te pakken. Een beetje hulp kan ook op dit vlak dan ook wenselijk zijn.

Verhuizen naar een kleinere woning

In het merendeel van de gevallen kiezen senioren er voor om kleiner te gaan wonen. Men kan een verhuis overwegen naar een kleiner huis of naar een appartement, maar ook naar bijvoorbeeld een serviceflat of een bejaardentehuis. Vooral in de laatste twee situaties is het belangrijk om stil te blijven staan bij het feit dat de ruimte een stuk beperkter wordt. Met andere woorden, er zal afstand gedaan moeten worden van grote meubelen en waarschijnlijk ook van heel wat andere, kleine artikelen. Op voorhand een lijstje maken met spullen die verkocht of weggegooid mogen worden is dan ook aan te raden.

Seniorenverhuizing

Lang niet iedereen beschikt over voldoende vrije tijd om senioren bij te staan tijdens een verhuis. In dit geval kan het dan ook interessant zijn om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Verschillende verhuisbedrijven hebben zich gespecialiseerd in seniorenverhuizing en zijn bijgevolg uitstekend in staat om niet alleen de spullen, maar ook de senioren zelf over te brengen naar hun nieuwe woning. Bovendien beschikken dergelijke bedrijven ook over vakmannen die niet alleen de meubelen opnieuw zullen monteren, maar ook de elektrische apparaten zullen aansluiten. Al deze verschillende zaken zorgen er voor dat er je heel wat zorgen uit handen zullen worden genomen waardoor de seniorenverhuizing op zo efficiënt mogelijke wijze kan verlopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!