Verhuizen Wifi

Het internet is een voorbeeld van een product wat tot een aantal jaren geleden niet in elk huishouden te vinden was. Inmiddels is de zaak echter veranderd. Elk huishouden in ons land is aangesloten op het internet en de digitale snelweg heeft voor nagenoeg niemand geheimen meer. De meeste mensen hebben al een tijd een vaste internetaansluiting, en ze zullen er dan ook weinig aandacht aan besteden. Toch zijn er ook mensen die met regelmaat de prijzen van hun vaste lasten vergelijken en tot de conclusie komen dat ze teveel betalen voor hun internet. Wanneer jij van internetprovider wil veranderen om een betere wifi te krijgen is het doorgaans mogelijk om te veranderen van leverancier. We keken voor jou naar een aantal zaken waar je op moet letten bij het verhuizen van wifi.

Hoe ontstaat de wifi ontvangst in jouw huis

De meest gehoorde klacht bij mensen die weggaan bij een internetprovider is het feit dat het internet bereik in hun huis te slecht is. Wifi is de meest gebruikt vorm van internet bij mensen die thuis veel gebruik maken van de laptop, tablet computer of smartphone. Jij wil natuurlijk overal in jouw huis een goede wifi ontvangst hebben. Helaas heeft een slechte ontvangst niet altijd te maken met de provider van jouw internet. Vaak is er meer aan de hand. Een slechte wifi komt bijvoorbeeld doordat je te ver van de router vandaan zit met jouw mobiele apparatuur. Een andere reden is bijvoorbeeld de bouwstructuur van jouw huis. Een metalen frame in het huis zorgt ervoor dat de wifi stralen worden tegengehouden waardoor je op veel plekken thuis geen goede wifi ontvangst hebt.

Jouw wifi verbeteren bij dezelfde provider

Wil jij bij dezelfde provider blijven maar gewoon een betere wifi hebben, dan kan je een paar dingen doen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Vraag een andere router aan. Ben je al een aantal jaren klant van jouw internet provider, dan is de kans groot dat jouw router verouderd is. Je kan in dat geval het beste een andere router aanvragen. Dat doe je heel eenvoudig via je provider. De meeste providers zullen jou uit coulance een nieuwe router geven met een beter wifi bereik. De oude router moet je dan wel weer terugsturen.
  • Koop een repeater. Het wifi signaal binnenshuis kan je versterken door een wifi repeater te kopen. Dit is een apparaatje wat je in het stopcontact klikt op de etage waar het wifi signaal nog goed is. Het zal vervolgens zorgen voor een sterker wifi signaal naar de bovenliggende verdiepingen of naar de tuin. Je zal zo’n repeater niet altijd zelf hoeven te betalen; veel internet leveranciers bieden jou de repeaters aan uit coulance. Je kan bij een aantal internetproviders vragen om de service waarbij een monteur de repeaters komt aansluiten waardoor je in je hele huis een goede wifi hebt.

Van  provider veranderen

Wil jij een betere wifi en kom je er met jouw internet provider niet uit; dan is het altijd nog mogelijk om van provider te veranderen. Je zal dan wel een aantal zaken in de gaten moeten houden voor je overstapt naar een andere provider. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Is jouw contract verlopen. Doorgaans sluit je bij een nieuwe internetprovider een contract voor een bepaalde termijn af. Je zal dan ook eerst moeten kijken of dit al is verlopen voordat je overstapt naar een nieuwe provider. Een contract wat voor een jaar is aangegaan zal daarna stilzwijgend worden verlengd maar mag wel per maand worden stopgezet. Wil je eerder weg, dan pleeg je contractbreuk wat jou op een boete kan komen te staan.
  • Levert de provider wel in jouw postcodegebied. Het kan zomaar zijn dat een provider geen landelijke dekking heeft. Wanneer jouw postcodegebied buiten de dienstverlening van de provider valt zal je een andere nieuwe provider moeten zoeken. Glasvezel is een product wat snel is binnenshuis maar wat niet standaard overal te krijgen is. Jouw woonplaats moet eerst op glasvezel zijn aangesloten voordat je bij een provider klant kan worden. Doe dus altijd eerst de postcodecheck.
  • Kijk eerst wat de voorwaarden zijn. Wil jij van internetleverancier veranderen, dan is het goed om eerst te kijken naar de voorwaarden. Een bepaalde wifi snelheid in jouw huis komt vaak met een bepaald soort abonnement. Hoe geavanceerder de router, hoe duurder jouw abonnement zal zijn. De leverancier zal immers bij een geavanceerde router met hoge wifi capaciteit meer moeten leveren. Daar zijn dan ook hogere kosten aan verbonden. Je zal dan ook wanneer je een nieuwe leverancier zoekt geen appels met peren moeten vergelijken. Een internetleverancier moet je vergelijken op de voorwaarden en op de capaciteit van het geleverde wifi.

Vraag offertes op

Wil je wifi verhuizen, dan is het goed om offertes op te vragen. Dat is de snelste manier om te kijken of je de beste waar voor je geld krijgt. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvende meerdere offertes op die jij kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan jou een voordeel oplopend tot wel 30 procent opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!