Verhuizen zonder zorgen

Mensen onderschatten vaak wat er allemaal bij een verhuis komt kijken. Vooral wanneer je van een volwaardige woning naar een ander huis wenst te verhuizen zal je heel wat tijd moeten voorzien om alles in goede banen te leiden. Toch is verhuizen zonder zorgen perfect mogelijk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een beroep te doen op vrienden en familie waardoor alles een stuk vlotter zal verlopen, maar ook de professionele hulp van een verhuisfirma kan wonderen doen. Ga je binnenkort ook je oude woning verlaten en wil je graag verhuizen zonder zorgen? Aarzel dan niet langer en ontdek snel de interessante tips in dit artikel!

Goede planning en voorbereiding

Verhuizen zonder zorgen is uitsluitend mogelijk wanneer je op voorhand een goede planning en voorbereiding maakt. Het is hierbij belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Krijg je bijvoorbeeld hulp van vrienden en familie? In dat geval doe je er goed aan om een rooster op te stellen. Dit rooster maakt duidelijk welke persoon welke taken moet uitvoeren en eventueel tussen welke tijdstippen. Op deze manier zorg je er voor dat niemand elkaar voor de voeten loopt waardoor de verhuis zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Het opstellen van een goede planning en het goed voorbereiden van de verhuisdag zelf is uiteraard zeer belangrijk, maar er is meer. Niet alleen op de dag van verhuizen zelf, maar ook in de aanloop er naartoe kan je reeds heel wat doen. Wacht bijvoorbeeld niet tot op de verhuisdag om je inboedel in te pakken. Sterker nog, in principe moeten alle kleine artikelen netjes ingepakt in verhuisdozen klaarstaan om meteen naar de nieuwe woning te kunnen brengen. Eventueel kan je bij een bezoek aan je toekomstige huis reeds het één en ander meepakken.

Wat heb ik nodig om te verhuizen?

Minstens even belangrijk als je planning voor de verhuisdag is een lijstje met wat je allemaal nodig hebt. Beschik je bijvoorbeeld zelf over een auto waarmee je kan verhuizen of moet je een verhuiswagen gaan huren? Woon je op een appartement en heb je daardoor nood aan een verhuislift? Of moet je misschien nog verhuisdozen, beschermfolie en tape gaan kopen? Het opstellen van een lijstje met benodigdheden voor je verhuis is dus zeker en vast geen overbodige luxe.

Verhuizing uit handen geven?
Echt verhuizen zonder zorgen kan ook door de verhuizing uit te besteden aan derden. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een beroep te doen op de diensten van een verhuisfirma. Zij nemen je alles uit handen waardoor je alleen maar moet zorgen voor het inpakken van de inboedel. Hoewel het inschakelen van een verhuisfirma uiteraard wat extra geld kost heeft het wel als grote voordeel dat je kan rekenen op de uitstekende professionaliteit en ervaring van de verhuizers in kwestie. Verhuizen was nog nooit zo leuk!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!