Informatie van A tot Z over een verhuis
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vervoer en transportOm alle meubels en spullen te verplaatsen van A naar B, zijn er verschillende transportmogelijkheden. Het gebruik van een vrachtwagen is voor maar weinig mensen weggelegd, aangezien je daar een speciaal rijbewijs nodig hebt. Er bestaan echter wel andere mogelijkheden.

Inhoud

Bestelbusjes en boedelbakken huren?

Bestelbusjes en boedelbakken zijn geen probleem voor bestuurders met een rijbewijs B. De keuze van het verhuisvervoer is afhankelijk van de omvang van de te verhuizen spullen. Daarnaast is ook de afstand van belang.

Een vrachtwagen nodig?

Voor het vervoeren van een grote hoeveelheid goederen over enkele honderden kilometers is het gebruik van een vrachtwagen voordeliger. Als dezelfde hoeveelheid goederen over een relatieve korte afstand moet worden vervoerd, is het beter om twee ritten per bestelwagen te maken dan één per vrachtwagen.


 

 

 

Zorg er tijdens de verhuizing wel voor dat je alle spullen goed vastzet in het vervoermiddel en rij rustig. Gebruik dekens om beschadigingen aan meubels te voorkomen. Bij aankomst moet je oppassen voor losse spullen die uit het laadruim kunnen vallen.

Waar kun je transport regelen?

Bestelauto’s, busjes, boedelbakken en (kleine) vrachtwagens kun je huren bij autoverhuurbedrijven, verspreid over het land.

Let goed op de verhuurprijs en de voorwaarden. Ga verder de algemene toestand van het voertuig goed na. Controleer op schrammen en deuken. Vergeet ook niet het water- en het oliepeil na te kijken. Verifieer of het reservewiel, de krik, het instructieboekje, de gevarendriehoek, het verbandkistje en al de nodige papieren in het voertuig aanwezig zijn. Aarzel niet het kleinste probleem te laten vermelden in het contract. Kijk ook of het voertuig volgetankt is bij afhaling en zorg ervoor dat de tank weer vol is als je het voertuig terugbrengt.

Verhuiscontainers steeds populairder

Als alternatief kun je gebruik maken van een verhuiscontainer. Steeds vaker zien wij dat mensen met een grote inboedel hier gebruik van maken. ‘s Morgens vroeg wordt de container dan op een gewenste plek geplaatst en daarna wordt deze weer meegenomen. Ontdek de mogelijkheden van een verhuiscontainer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?