Woonaccessoires inspiratie

Veel mensen grijpen de gelegenheid van een nieuw huis aan om het helemaal opnieuw te gaan inrichten. Wanneer jij jouw huis helemaal opnieuw wil gaan inrichten is het een goed idee om je te oriënteren op en aantal zaken. Wanneer je helemaal klaar bent met de inrichting van je huis met meubelstukken ben je klaar voor de finishing touch. We hebben het over woonaccessoires. Die mooie bank maak je namelijk nog net wat completer met een paar mooie kussentjes, en op tafel horen minimaal een paar kaarsen te staan. We keken voor jou hoe je inspiratie voor woonaccessoires kan opdoen.

Wat is jouw woonstijl

Wanneer jij je huis inricht met meubels valt het je gelijk op dat je neigt naar een bepaalde woonstijl. De ene persoon zal zijn huis met hypermoderne spullen inrichten terwijl een ander eerder neigt naar een klassieker interieur. Daar tussenin zitten een heleboel varianten. Vintage is een stijl die bestaat uit retro meubelen, al dan niet uit de tweedehands winkel, en industrieel is een stijl die vooral bestaat uit ruwe materialen zoals bewerkt metaal, tafels van vaten of van houten panelen en lampen die zo uit een atelier lijken te zijn weggehaald. De meest gekozen stijl is echter de landelijke stijl. Dit is een stijl waarbij je terugvalt op witte meubelen met houten accenten. We keken voor jou naar een aantal methodes om inspiratie op te doen voor jouw woonaccessoires.

Doe een test

Wanneer je naar een website gaat waar men woonaccessoires verkoopt vind je daar vaak een keuzehulp. Je kan aan de hand van een paar vragen over jouw persoonlijke smaak en voorkeur te weten komen hoe jouw favoriete woonstijl heet. Schrik niet als blijkt dat door de loop der tijd jouw persoonlijke smaak is veranderd. Mensen die eerst hielden van moderne meubelen kunnen nu zomaar houden van industriële meubelen. Mensen die ooit hielden van klassiek neigen nu meer naar landelijke meubelen. Het zijn allemaal mogelijkheden. Je smaak groeit met de jaren, maar hij blijft altijd helemaal uniek.

Maak een moodboard

Ga jij woonaccessoires uitzoeken voor je huis, dan is het een leuk idee om een moodboard te maken. Dat houdt in dat je op een groot stuk papier foto’s plakt die je tegenkomt in tijdschriften en folders. Je kiest de accessoires en kleuren die jou aanspreken en die plak je op. Vervolgens kijk je aan de hand van je moodboard op het internet naar accessoires die jou het meeste aanspreken. Met een voorkeur voor een bepaalde kleur en een uiterlijk van accessoires kom je een behoorlijk eind. Dat is het moment waarop je naar de (web)winkel kan gaan.

Waar ga jij winkelen

Ga je winkelen voor woonaccessoires dan kan dat op twee manieren. Je kan naar een fysieke winkel gaan met een showroom. Daar houd je de woonaccessoires in je handen en aan de hand van wat je daar ziet bepaal jij je keuze. De keuze zal doorgaans redelijk beperkt zijn, tenzij je naar een gigantisch woonwarenhuis als Ikea gaat. Je kan ook naar een webwinkel gaan. Een winkel als Fonq biedt jou een wel heel ruime keuze uit woonaccessoires. Je vindt er inspiratie in alle prijsklassen, en gegarandeerd dat jij bij een dergelijke woonwinkel je keuze kan maken.

Doe online inspiratie op

Moodboards vind je in allerlei soorten en maten. Je vindt ze ook online, op Pinterest. Dit is de snelste manier om inspiratie op te doen. Je kijkt op Pinterest naar de ideeën die anderen al hebben verzameld, en daar kan jij ook zaken van kopiëren naar je eigen Pinterest. Je vindt wanneer je op een afbeelding klikt gelijk de leverancier van een woonaccessoire en de prijs.

Richt je huiskamer virtueel in

In de appstore van jouw mobiele telefoon of tablet vind je apps waar je een kamer in je huis virtueel kan inrichten. Ook een webwinkel als Ikea biedt jou de gelegenheid om in een blanco huiskamer de woonaccessoires te plaatsen die jij mooi vindt.  Op die manier kan je alvast zien hoe een huis zal gaan worden nadat je in de winkel bent geweest. Met het virtuele plaatje in je gedachten en de afbeeldingen op Pinterest heb je dan uiteindelijk genoeg informatie verzameld en inspiratie opgedaan om woonaccessoires te gaan aanschaffen. Het is tijd voor het echte werk; op naar de winkel.

Less is more

Wanneer je in de winkel bent is het gemakkelijk om je te laten verleiden. De neiging om teveel woonaccessoires te kopen en daarmee je hele huis vol te proppen is levensgroot aanwezig. Ons advies is echter om dit niet te doen. Less is more, dat geldt zeker voor woonaccessoires. Ga je naar een winkel toe, houd je dan echt aan je lijstje met zaken wat je wil gaan aanschaffen. Kies liever voor een paar mooie grote accessoires die wat meer kosten dan voor een stapel prullaria die je overal neer moet gaan zetten. Op die manier kan je prima een paar exclusieve zaken voor in je huis kopen zonder dat je gelijk in de rode cijfers belandt.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!