Zolder spullen verhuizen tips

Iedereen die in een huis woont met een zolder kent het probleem. Heb je spullen die je niet meer gebruikt maar waarvan je het idee hebt dat je ze ooit nog eens zou willen gebruiken? Dan zet je de zooi gewoon op de zolder neer. Er zijn mensen die op die manier door de jaren heen een zolder hebben gekregen die meer wegheeft van een kringloopwinkel. Alle overbodige zaken uit hun huis van de afgelopen jaren staan op die zolder geplaatst. Wanneer je gaat verhuizen is het dan ook een goed idee om bij de zolder te beginnen. We geven je wat tips.

Dozen van de vorige verhuizing

Toen jij destijds in je huidige woning kwam te wonen had je waarschijnlijk een heleboel dozen die je nooit hebt uitgepakt. Je zette ze op je zolder neer om ‘ooit nog eens uit te pakken als je tijd had’. Je zal niet de eerste zijn die gaat verhuizen en die op de zolder deze dozen nog ongeopend tegen komt. Je bent verder gegaan met je leven, hebt nieuwe spullen gekocht voor in je huis en de ongeopende dozen ben je allang vergeten. Wij hebben slechts één tip. Kijk op de doos wat voor spullen er in de doos zitten. Zijn het belangrijke paperassen; bewaar ze, scan ze desnoods in op je computer zodat je ze later nog kan gebruiken. Zijn het echter nutteloze accessoires die je ooit in je oude huis had staan maar waar je geen afstand van kan doen; laat de dozen ongeopend en gooi ze weg. Was de inhoud echt zo belangrijk voor jou geweest, dan had je de dozen allang uitgepakt. Kijk niet terug op de rommel die erin zit; het zou je alleen maar op een idee kunnen brengen om de dozen met rommel mee te slepen naar je volgende huis.

Bewaren, weggeven, verkopen

De spullen die je op je zolder hebt staan heb je daar neergezet omdat je destijds niet wist wat je ermee moest doen. Inmiddels staan ze misschien al jaren stof te happen op de zolder. Het is dan ook goed om met een aantal zaken naar je zolder te gaan. Je neemt verhuisdozen met je mee, bananendozen en een paar vuilniszakken.

Zaken die je wil bewaren

Het is namelijk tijd om je spullen te gaan sorteren. Je gaat alle spullen die op je zolder staan rustig door, en neemt ze stuk voor stuk in handen. Je kijkt of het zaken zijn die je graag mee wil nemen naar je nieuwe huis. Dat kunnen bijvoorbeeld erfstukken zijn waar je nog geen goede ruimte voor had, of een mooie foto waar je aan gehecht bent. De kerstboom en kerstversiering zijn natuurlijk ook altijd goed om te bewaren. Die zaken stop je in verhuisdozen. Sorteer hier alleen de zaken in waarvan je echt weet dat ze straks in je nieuwe huis worden uitgepakt, en waarvan je weet dat de dozen niet ongeopend zullen blijven staan.

Weggeven of weggooien

Een hoop zaken op je zolder had je wellicht beter kunnen weggooien. Het gaat dan om spullen die kapot zijn en die je ooit nog hoopte te repareren. Je mag dan ook denken aan defecte apparatuur of aan gescheurd textiel wat je nooit meer hebt gerepareerd. Dit soort zaken hebben eigenlijk voor niemand nog een waarde. Je kan ze daarom het beste maar gewoon weggooien of weggeven. Ken jij bijvoorbeeld iemand die graag oude meubels stoffeert; geef die oude stoel op zolder dan cadeau. Defecte apparatuur kan je maar het beste weggooien; je hebt waarschijnlijk allang andere spullen ervoor in de plaats gekocht. Dit zijn de zaken die je dan ook in een vuilniszak stopt. Ze zijn de verhuisdoos niet meer waard.

Verkopen

Een mens kan zoveel spullen om zich heen verzamelen doordat je met regelmaat je huis opnieuw decoreert. De spullen die over zijn gebleven kan je dan ook prima verkopen. Dat doe je via een verkoopsite. Je fotografeert de zaken die je wil verkopen, en vervolgens zet je ze in bananendozen neer. Zorg ervoor dat je van buitenaf kan zien wat er in de bananendozen zit, zodat je bij een verkoop niet meer hoeft te zoeken. Ben je nog niet van bepaalde spullen af wanneer je gaat verhuizen; gooi ze dan alsnog weg of geef ze gewoon weg. Je wil geen overbodige spullen meenemen.

Alles naar het nieuwe huis

Ben je klaar met deze actie; dan gaan alleen de verhuisdozen met spullen mee naar het nieuwe huis. Zet op de dozen de naam van de ruimte waar je ze wil gaan neerzetten. ‘zolder’ is natuurlijk een minder geschikte naam voor de ruimte in je nieuwe huis. De zolder houd je namelijk nog het liefst zo lang mogelijk leeg.

Hulp nodig bij verhuizen

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig van een verhuisbedrijf; dan kan je het beste offertes opvragen. Dat doe je via een muisklik op onderstaande button. Op die manier vraag je vrijblijvend meerdere offertes op die je kan vergelijken. Het vergelijken van de offertes kan jou een voordeel tot wel 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!