Aquarium verhuizen

Veel mensen houden er van om vissen in huis te nemen. Dat is natuurlijk fantastisch, maar wat wanneer je van plan bent om te verhuizen? Tijdens een verhuizing is het steeds van het grootste belang om rekening te houden met de aanwezigheid van het aquarium. Uiteraard spreek het voor zich dat een kleine bokaal met een goudvis zeer eenvoudig mee te nemen is, maar wat gebeurt er wanneer je over een grote aquarium beschikt met daarin heel veel vissen die niet zomaar meegenomen kan worden? In dat geval kunnen onderstaande tips voor jou ongetwijfeld bijzonder interessant zijn!

Gebruik van piepschuim

Voor het verhuizen van een grote aquarium heb je uiteraard nood aan een wagen met een bepaalde laadruimte. Wanneer je deze ter beschikking hebt zal je er ook rekening mee willen houden dat er onderweg de nodige trillingen veroorzaakt kunnen worden. Deze trillingen kunnen het gevolg zijn van een beschadigd wegdek, maar kunnen eveneens door andere factoren worden veroorzaakt. Om deze trillingen tijdens een aquarium verhuizen zoveel mogelijk op te vangen is het gebruik van piepschuim ideaal. Hierdoor blijft de aquarium goed vastzitten terwijl het piepschuim ook de belangrijkste trillingen probleemloos zal opvangen. Lees ook: verhuizen vervoer en transport.

Vissen in speciale zakjes of niet?

De aquarium verhuizen is op zich slecht één ding, maar wat moet er gebeuren met de vissen die er in zijn terug te vinden? Wat dat betreft beschik je over verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • De vissen in speciale zakjes met water transporteren
  • De vissen in de aquarium zelf laten, maar een deel van het water verwijderen

Welke van bovenstaande werkwijze je zal hanteren is sterk afhankelijk van het aantal vissen alsook van je persoonlijke voorkeur, maar algemeen wordt het toch aangeraden om de vissen niet uit het vertrouwde aquariumwater te halen. Daarbij is het natuurlijk wel van belang om de hoeveelheid water te reduceren waardoor niet de helft van je auto onder water komt te staan. Probeer het verwijderde water uit het aquarium wel bij te halen en voeg het terug toe wanneer deze op haar nieuwe locatie is aangekomen.

Meer informatie:

Bij een verhuizing komt veel kijken. Weet waar je op moet letten. Gebruik de onderstaande links voor meer informatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen verhuizen het liefst zelf in België. De vraag is of zelf verhuizen stukken goedkoper is dan uitbesteden. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale verhuizers en ontdek het zelf. Door te vergelijken kun je tot wel 30% op de kosten besparen!